събота, 31 октомври 2020 г.

Начинаещи фотографи подредиха първата си изложба във Варна

  • Начинаещи фотографи подредиха първата си изложба във Варна

Самочувствие, увереност, първи опит и умения за боравене с техниката са най-силните впечатления, с които излизат от курса за начинаещи любителите-фотографи от Photoschool във Варна. Изложбата вече е подредена в централното фоайе на MallVarna. Официалното откриване е тази вечер от 19:00 часа. Лектори на курса по фотография за начинаещи бяха Албена Маркова, Яна Пенева, Деян Стоев, Пламен Михайлов и Деян Недялков. Те, заедно с още имена от различни жанрове на фото изкуството ще продължат обучението за напреднали, което започва само след седмица.

Преплетени погледи на влюбени, изгреви, залези, портрети, уловени мигове от ежедневието, експерименти с цветове, форми и задъхан бяг са само част от уловените кадри на младите фотографи. Освен, че всеки от курсистите вече се е запознал с техниката и тънкостите в отделните жанрове, най-ценното, което всеки ще отнесе със себе си е умението да открива красота навсякъде. Някои от тях споделят, че възнамеряват да се занимават отсега нататък професионално с фотография.

В следващото ниво бъдещите курсисти ще има възможност да навлязат по надълбоко в най-популярните жанрове във фотографията. Работа с естествена и изкуствена светлина, актова фотография, изграждане на постановки и композиция в едно изображение, репортажно отразяване на събитие, както и продуктова фотография са включени в курса за напреднали. Любомир Сергеев, Любомир Бенковски, Калин Костов и Мария Димитрова, Михаил Дечев и Георги Казаков са новите лектори.

Изложбата на курсистите може да бъде разгледана до 16 януари.