понеделник, 18 юни 2018 г.

Станете доброволец в грижите за бебета в риск в столицата

  • Станете доброволец в грижите за бебета в риск в столицата

    Снимка: bijoux-bebe.com

Ако живеете в столицата и имате желание и свободно време, може да се включите доброволно в грижите за бебета. Които се нуждаят от вашата ласка и енергия.  За това призовата Фондация "За Нашите Деца". Тя е наследник на британската детска правозащитна организация "Всяко дете" и работи в България в последните 20 години за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейна среда.

Фондацията търси доброволци към Център за настаняване от семеен тип "Семейна къща", които да помагат на детегледачките при обгрижване на бебенцата, настанени в центъра (те са на 1,5-2 г.). Работи се по график, определен от фондацията и доброволеца, като най-голяма подкрепа е нужна вечерите и уикендите.

Децата в риск са най-уязвими. Те имат нужда от подкрепа, внимание, любов и грижа. Чрез модела за отглеждане на деца в Център за настаняване от семеен тип "Семейна къща" се внася стабилност в живота на децата в риск. Ако бъдете одобрени, от вас ще бъдат изисквани допълнителни документи като свидетелство за съдимост, здравна книжка, документ от психодиспансера и т.н. Ако целаете да станете доброволец, последвайте линка тук.