понеделник, 18 юни 2018 г.

Със спортен празник за 1 юни ОДЗ 13 във Варна въвежда нов „Зелен двор”

  • Със спортен празник за 1 юни ОДЗ 13 във Варна въвежда нов „Зелен двор”

„Мама, татко и аз” е мотото на спортния празник на ОДЗ 13 „Детска радост” във Варна, посветен на 1 юни – деня на детето. Демонстрации на футболни хитрости и айкидо, състезателни игри, ловкост, равновесно ходене, хвърляне в цел, бягане и скачане са само част от изненадите, които малчуганите от 1 до 4 група ще покажат в събота, на 30 май от 10 ч. в големия двор на детското заведение. Това каза за dobrini.bg директорът Тина Боянова като допълни, че родители на малките спортисти също ще бъдат включени в състезанията съвсем спонтанно и без предварителна подготовка.

Празникът, подплатен с награди и много сладолед ще бъде открит от мажоретния състав на забавачката, който само преди 10-на дни (на 17 май) се върна с два приза от Седмия национален преглед на мажоретните състави, провел се в Шумен. Там невръстните мажоретки взеха награда “Любимци на публиката”, а 5 годишната Лора Иванова получи приз за най-малък участник.

Макар че спортното състезание е традиционно, таз годишното му издание е финална точка на 4-годишен вътрешен проект „Движението – извор на здраве, сила, вдъхновение”. С него малчуганите от детското заведение са участвали в много общински демонстрации.  Именно с този спортен празник стартира изграждането на новата визия на зеления двор. Проектът е изготвен от двама татковци на малчугани от 13-то ОДЗ – арх. Велчев и арх. Кърджилов. Подробности за интересната нова визия на двора и отговор на въпроса – какво го прави по-зелен от традиционните дворове ще бъдат дадени от ръководството на празника в събота.