понеделник, 18 юни 2018 г.

Кмет превърна наше село в швейцарско

  • Кмет превърна наше село в швейцарско

    Снимка: vestnikstroitel.bg

И в България понякога се случват стойностни неща, за които трябва да се говори и да се знае. Един кмет успя с пари от еврофондовете да превърне своето село в швейцарско – предава Нова телевизия. Жителите на село Чавдар са изключително горди от новата визия на своето село и с право се хвалят пред всички. Село Чавдар се управлява от кмет, който милее за своите съселяни и с помощта на милиони от еврофондовете превърна запуснатото село в приказно, което с право казват, че прилича на швейцарско.

Село Чавдар се намира на около 70 км от столицата. Населението му е 1100 човека. Но там не живеят само немощни възрастни хора, а има много млади семейства, чиито деца учат в местното училище или ходят в детската градина.

Красиви улици и тротоари, енергоспестяващо осветление, ремонтирани обществени сгради, детски кътове за игра, красиви водни каскади. Може да видите тайната на успеха тук:

В България влязоха вече милиарди по европрограмите и ако всеки, който борави с тези необходими и полезни средства, притежаваше и съвестта на кмета на Чавдар, България наистина щеше да стане Швейцария на Балканите.