понеделник, 28 май 2018 г.

Фондация "Лейди Даяна" награди Стоянка Мутафова

  • Фондация "Лейди Даяна" награди Стоянка Мутафова

    Снимка: vesti.bg

Почетна грамота за "Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен" получи голямата българска актриса Стоянка Мутафова съобщават от Сатирата.

Неуморната, обичана от няколко поколения Стояна бе удостоена с почетното отличие, инициатива на Международна фондация "Лейди Даяна" снощи, след спектакъла "Златният телец" на голямата сцена на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Тя е първата българска актриса, която получава наградата и така се нарежда заедно с имена като сър Томас Шон Конъри, Питър О`Тул, Лин Редгрейв,

Международна фондация "Лейди Даяна" се учредява 1997 г. в Лондон. Фондацията е призната от кралицата на Великобритания и Кралското семейство. По време на учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които: САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина и др. Фондацията е била партньор на Благотворителен концерт в Летния театър на гр. Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в североизточна България; Обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора; Активен участник в СПИН процеса в Либия.

Целта на Фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят.