сряда, 23 май 2018 г.

Общината в Бургас дава дърва за огньове за Джулай

  • Общината в Бургас дава дърва за огньове за Джулай

    Снимка: sofialive.bg

Община Бургас ще предостави допълнително дърва за огрев за огньове на Джулай морнинг на плажа, за да се предпази от вандализъм градската растителност. „Ще осигурим достатъчен брой дърва, които ще са на разположение на хората, които ще посетят празника. И съответно сутринта ще имаме ангажимент да почистим, за да изглежда все едно нищо не е било”, каза Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти”, цитиран от Радио „Фокус” – Бургас. Джеф Скот Сото от групата "Ингви Малмстийн" ще излезе на сцената на бургаския плаж, за да посрещне заедно със събралите се там, изгрева. В концелта ке участват още англичанинът Джърси Бъд, българските група „Силует”, "Стокхолм", а P.I.F ще представят новия си албум.
И тази година ще бъде осигурено медицинско лице и водни спасители. От общината призоваха обаче, да не се влиза в морето късно вечер, особено след употреба на алкохол. С особено внимание силите на реда ще следят, за да предотвратят инциденти по времето на посрещането на изгрева.

Ден преди Джулай, на 29 юни на лятна сцена „Охлюва” ще бъде прожектиран филмът "Searching for Sugarman", който печели награда BAFTA за най-добър документален филм, както и награда за най-добър документален филм на наградите на филмовата академия в Холивуд.