Младоженци дариха парите от сватбата си за благотворителност

  • Младоженци дариха парите от сватбата си за благотворителност

Когато тръгна вълната на благотворителност сред абитуриентите, сърцата ни се стоплиха и вече знаехме, че има надежда за всички ни с толкова много добрина. Ето че не закъсня подобен пример и с младоженци. Станислава и Павел Косеви от Горна Оряховица даряват събраната сума от венчавката си за хора в нужда. Двойката предупрждава гостите, че не желае букети с цветя, а паричната им стойност, с която да извършат добро. Идеята е приета радушно от всичките стотина души, поканени на сватбата.

Станислава е зъболекар, а Павел – агроном. И двамата са на 29 години, родом от Горна Оряховица, а сватбата се състои на 6 юни. Станислава се съветва с председателя на сдружението „С вяра в доброто” Лъчезар Любенов къде би било най-добре да се дарят средствата. С част от сумата са купени маратонки за талантливо момче от село Морава, което твори картини с боб, леща и хранителни продукти, но едва преживява. Останалите средства ще отидат за 4-годишния Калоян от Горна Оряховица, който се нуждае от спешна операция на очите в Германия. Семейство Косеви се надява и други двойки да последват примера им и да помогнат на хора в беда и нужда.

Това е втората двойка, дарила пари от сватбата си за благотворителност. Наскоро Симона и Явор Божанкови, също от Горна Оряховица, подпомогнаха абитуриент със средства, събрани от сватбата им.

Източник: Борба.БГ