събота, 26 май 2018 г.

Необичайните колекции (част 1)

  • Необичайните колекции (част 1)

    Снимка: Ели Маринова

  • Необичайните колекции (част 1)

    Снимка: Ели Маринова

  • Необичайните колекции (част 1)

    Снимка: Ели Маринова

До такава степен думата „колекции” е претърпяла изкривяване от метаморфозите на новото време, че по всяка вероятност, вие вече си представихте какво ще прочетете. Съдейки по заглавието, вече очаквате помпозни слова, посветени на поредните нови хрумки на дизайнерски величия за това какви панталони, обуща, рокли, костюми, гримове и прически трябва да носим през следващия сезон. Защото, то ако дизайнер не ни подшушне на ухо последните тенденции от телевизионния екран и модните издания, как ще си подадем носа от къщи навън без да знаем какво да обуем и облечем?! Е, имам новина за вас. Няма да правим преглед на цветове, форми и модни линии от Милано, Рим и Париж.  

Представям ви пролетно-лятно-есенно-зимната колекция на българската майка Природа – „Моите инакомислещи деца”. За да е по-пищна фантазията ви, докато четете, ще гарнирам разходката из тази странна колекция обилно с фотографии.

Да започнем с тези великански крака. Моделът е млад, около 15 годишен, ако съдим по тъничките стройни и прави крайници. Това в случая не е толкова важно. Защото ако си беше раснал кротко и по правилата на всички дървесни видове, никоя пощуряла фотографка нямаше да влезе в гората, да го забележи, а и да го снима на всичкото отгоре с интерес. Това природно чедо е решило да порасне заедно с близнака си във формата на елегантни момичешки крачета и даже си има ботушки от фин зелен велур. По отношение на пола, не съм толкова сигурна, защото има и момчета с изящни долни крайници.

Има нещо повече в истината за тази колекция. Не знам дали сте си давали сметка, че човечеството, заедно с растителния и животински свят, е жив организъм, а Земята е нашият общ дом. Ние сме в симбиоза, служим едни на други, създаваме смисъла на съществуването си. За всички ни е ясно, че на земята протичат изключително бързи енергийни процеси на еволюцията. Точно сега при тези енергии, ние хората сме тези канали, които въздействат на човечеството, което още не проявява осъзнатост и нарастване на съзнанието, а от друга страна сме настроени към енергиите на Земята. Напълно възможно е точно сега да и