понеделник, 28 май 2018 г.

Необичайни колекции (част 2)

  • Необичайни колекции (част 2)

    Снимка: Ели Маринова

  • Необичайни колекции (част 2)

    Снимка: Ели Маринова

  • Необичайни колекции (част 2)

    Снимка: Ели Маринова

Започнахме странна разходка на невидимата част от видимото. Разходка сред природата, на чиито детайли може би няма да обърнете внимание. Защото да гледаш и да виждаш – са две съвсем различни неща. Със сигурност и вие сте се вглеждали в нюанси на природата, които приличат на нещо определено – игра на фантазията ви или игра на Сътворението. Това е моят поглед, моята разходка, която споделям с вас.

На какво ви прилича следващия „експонат”? Не ми казвайте – на дърво. Забелязах го, докато карам колело в един прекрасен ден. Задави ме буца бяс в гърлото, скочих от велосипеда, разтиках минаващото множество на оживената улица и снимах, опитвайки се да задавя скритото си желание да крещя. Юмрукът на клетото окепазено от хора дърво беше изопнал показалец, сочейки небето със сподавен стон: ” ТОЙ (Господ) вижда всичко”.

За малката капка смола можем да развихрим въображение. Преди да стане кехлибар, това интересно и ароматно творение на дървото е решило да претърпи различни и странни трансформации. Ако се вгледате, ще видите очи, отворена в почуда уста и даже нос. Ако не ви прилича на нищо смолата, само и се усмихнете. За мен тя беше: „мъничко прозрачно, принцесата от път отбива”.