понеделник, 28 май 2018 г.

Детски музей на колела идва в Пловдив

  • Детски музей на колела идва в Пловдив

    Снимка: programata.bg

„Детски музей на колела” пристига в Пловдив на 19 юли. Той ще зарадва децата с интересни работилници. Проектът гостува за втори път в града, като идеята е чрез безплатни тематични ателиета, децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Музеят на колела ще бъде разположен в Цар Симеоновата градина на площ от над 200 кв.м, където ще са 8-те арт ателиета и импровизиран музей на световното изкуство. Работното време на „музея” ще бъде от 10.00 до 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове от 13:30 до 15:30.Във всяко едно от 8-те творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството.

След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещи на ателиетата са студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца.Проектът цели да покаже на децата, че историята на изкуството е една изключително интересна материя, стига да бъде предадена по интересен и достъпен начин. Проектът се подкрепя от Община Пловдив.