събота, 26 май 2018 г.

Деца ще рисуват своите биоградинкови приятели в лятно ателие

  • Деца ще рисуват своите биоградинкови приятели в лятно ателие

Лятно ателие по изобразително изкуство за най-малките организира сдружение „Възход за Варна” в ОУ „Васил Априлов”. На 28 юли децата от предучилищните групи в учебното заведение ще рисуват под ръководството на художник - педагог. Темата е „Моят биоградинков приятел” и цели да провокира вниманието и интереса на бъдещите първолаци към живота в природата и по-специално към изградената през пролетта биоградинка в техния училищен двор. Ден по-рано с помощта на приказни герои малчуганите ще разговарят за обитателите в градината и здравословното хранене.

Всяко дете ще има свободата да избира техника за рисуване в ателието. От сдружение „Възход за Варна” предоставят картон, блокчета за рисуване и комплект маслени пастели за всеки участник. Помощ при усвояването на художествените умения ще окаже и млад доброволец, завършил тази година Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна.

Детските произведения ще участват  в едноименен конкурс, в който ще имат възможност да се включат всички желаещи ученици от ОУ „Васил Априлов”. Рисунките ще се събират до края на август в учителската стая. С най-добрите произведения ще бъде подредена изложба в началото на учебната година. А най-талантливите художници ще бъдат отличени със специални и полезни детски подаръци от компетентно жури.