петък, 23 август 2019 г.

Фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе в „Камчия“

  • Фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе в „Камчия“

IV-ият Международен детски фестивал „Магията на куклите“ – 2015 ще се проведе от 7 до 9 август 2015 г. в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, съобщиха организаторите. Целта на фестивала е да запознае децата с богатата история на куклите, видовете кукли, тяхната роля и принос в изучаването на човека и отношенията му с околния свят.  Да развива въображението, чувството за естетика и хармония, да утвърждава разбирането им за доброто, приятелството и любовта като основни етични категории.

Творилниците за кукли ще се ръководят от автора на идеята на фестивала – известната българска журналистка и писателка Жени Костадинова. С нейните напътствия малките участници във форума сами ще правят кукли от естествени материали: прежда, хартия, семена, рециклирано стъкло, рафия. Занятията ще се провеждат във възрожденската атмосфера на детския център „Хамбарите“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, всеки ден от 16.00 до 18.00 ч.

Може да се запишете ако имате желание. Няма ограничения за възрастта на участниците. Осигурен е транспорт за желаещите да участват от град Варна. Официалното откриване на събитието е на 7 август от 16,00 ч. в детски център «Хамбарите». Фестивалът е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.