вторник, 23 юли 2019 г.

Фондация дава по 20 000 лв. на стартиращи предприемачи

  • Фондация дава по 20 000 лв. на стартиращи предприемачи

    Снимка: bgnair.bg

По-малко от два месеца остава до края на конкурса на Център „Ринкър“ към Фондация „Помощ за благотворителността  в България” (ФПББ) за стартиращи предприемачи. До 23 септември може да кандидатствате с бизнес идея – за традиционно или социално предприятие, която да получи 20 000 лв. финансиране.
Rinker’s Challenge предлага уникална възможност на предприемачите да преминат през структурирана система от обучения, да бъдат лично консултирани и да получат стартово финансиране на бизнес проекта си. Участниците в Rinker’s Challenge  получават съвети и подкрепа от професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса. Трите най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, както и едногодишна безвъзмездна помощ от специалисти в
сферата на маркетинга и финансите.
Кандидатстването за програмата става само онлайн, на български език. Повече информация за програмата ще намерите тук.
Първото издание на Rinker’s Challenge се проведе в края на 2014 и началото на 2015 година. В него се конкурираха повече от 90 бизнес идеи.
Журито избра да финансира четири проекта с общо 60 000 лева. Единият беше образователна и забавна уеб браузър игра, която има за цел да повиши правната култура на младите хора в страната. Другата -„Mind the gap“ е екипна и семейна компютърна реалити образователна онлайн игра за културно-исторически туризъм. Финансирана бе и  веганска кафе-пекарна във Варнa, както и самоучител по танци и ролева игра. Четирите бизнес проекта са в различни етапи на развитие.
Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ е основан е през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация КАФ Америка.  Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.