събота, 4 юли 2020 г.

С пари от дарения обновиха спирка „Детско влакче” в Пловдив

  • С пари от дарения обновиха спирка „Детско влакче” в Пловдив

    Снимка: Ели Маринова

За читателите, които не са от Града под тепетата споделяме, че "Гара Пионер" стартира официално на 23-ти септември 1979-та година. Доста позанемарена в последните години, тя бе реновирана за малко над 13 хиляди лева, събрани от Седмицата на Благотворителността, през септември 2014-та година. Децата вече се тълпят пред обновената спирка на Детска железница под Младежкия хълм.

В акцията миналата година най-дейни бяха дамите от "Зонта клуб", които заедно с Ути Бъчваров събраха 1/4 от парите, с които днес бе представена нова рампа за инвалиди, тента за сянка и пребоядисване на "Гара Пионер". Кметът по "Младежки дейности и спорт" Петър Зехтински сподели пред журналисти днес, че на малката сграда е напревена още хидроизолация на покрива и е оправена чешмичката около спирката.

Подменени и старите мрежови прозорци на железницата с такива от алуминиева дограма във вагоните. Все още локомотивът и другите две спирки до върха на Младежкия хълм са в лошо състяние. Детската железница радва всеки петък, събота и неделя десетки деца в Пловдив. Цената на превоз на един човек е на цената на билет от градския транспорт - 1 лев.