понеделник, 18 юни 2018 г.

„Забавното лятно четене” раздава призове на малки читатели

  • „Забавното лятно четене” раздава призове на малки читатели

Около 30 деца на възраст между 7 и 14 години, които вече са изкушени от професията на писателя се включиха в столичната работилничка „Писането като игра“, организирана от Az-deteto.bg през уикенда. В книжарница „Сиела Books&Music“ писатели обясняваха на маклите литератори как се пише книга, как да се опитат да видят отвъд видимото и нещо повече – да съумеят да предадат това със слово.

Виктория Бисерова, управител на издателство „Ентусиаст“ разказа на всички деца какво се случва с една книга. Как от идеята за нея, след това тя се озовава на рафтовете в книжарниците. За работата на автора, илюстратора, редактора, издателя и за работата на всички други от „голямото семейство“ на издаващите книги. Участваха детската писателка Петя Кокудева и илюстраторът Яна Казакова.

Финалът и всички победители за 2015 година в кампанията „Забавното лятно четене” ще бъдат обявени на 13 септември (неделя), от 12:00 ч. в книжен център GreenWich. Точно преди старта на учебната година, ще бъдат раздадени призове на най-активните малки читатели в следните категории – „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна). Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015.