сряда, 23 май 2018 г.

Акция за почистване плажа на Черноморец в неделя

  • Акция за почистване плажа на Черноморец в неделя

    Снимка: sozopol.bg

Тази неделя – 13 септември, група доброволци от Варна организират почистване на плаж Черноморец. След активния летен сезон на това любимо място на варненци може да се намерят всякакви боклуци – фасове, пластмасови шишета, чашки, найлонови торбички, части от плажни детски играчки, сламки, стъклени бутилки…

Доброволците са ентусиазирани да изчистят плажа и да го пазят по-чист занапред. По време на събитието ще бъдат поставени специални ръчно изработени дървени табели, приканващи плажуващите да прибират отпадъците си в края на престоя си край морския бряг.

При почистването участниците ще имат възможност и да преброяват боклука, който събират в чувала, чрез специално създадено мобилно приложение.

В събитието във фейсбук - https://www.facebook.com/events/133025523710033/ вече са заявили присъствие над 60 човека.

За всеки, който иска да се включи, ще бъдат осигурени ръкавици и чували.

Началото е в 15 ч., а за да се стигне до мястото може да се вземе автобус 60 или както ще направят част от доброволците – да се дойде с колело.

Събирането на отпадъци край варненското море е част от кампания „Морето не е за една ваканция”, която се реализира от доброволци, варненската фондация „Мейдей”, „Грийнпийс”-България и екологично сдружение „За Земята”.

При предишната инициатива – акция по събиране на фасове по Централния плаж във Варна, групата младежи събраха 4500 фаса само за 2 часа!