сряда, 23 май 2018 г.

Startup Weekend за трети път във Варна в края на септември

  • Startup Weekend за трети път във Варна в края на септември

За трета поредна година във Варна ще се проведе Глобалната инициатива Startup Weekend, като за първи път екипът от амбицирани млади специалисти ще реализира два формата в рамките на една календарна година. Форматът се провежда всеки уикенд в различни точки на света - от Лос Анджелис до Пекин. Равносметката показва, че 70% от участниците са хора, които за първи път присъстват на формат от такъв тип. Подкрепата от университетите от друга страна е довела  до нови възможности за сътрудничество с младежката общност, а представените идейни проекти са най-многобройните в сравнение с останалите Startup Weekend формати в страната.

Събитиетo със състезателен характер събира на едно място целеустремени  хора от най-различни области, които  формират екипи помежду си и разработват иновативни проекти. Участие могат да вземат специалисти в областта на информационните технологии, дизайна, маркетинга или друга сфера. Всички разполагат с 54 часа, в които трябва да развият своите идеи, да направят бизнес план и да създадат прототип на продукта си. Младите разработчици  имат шанса да се срещнат със специалисти от сферата на бизнеса и иновациите. А за усъвършенстване на концепцията им се грижат ментори, които  помагат на новосформираните стартъп екипи по време на тридневния форум.  

Организаторите на Startup Weekend City очакват присъствие от над 120 участници. Събитието ще се състои между 25 и 27 Септември в Двореца на културата и спорта Варна. Мисията на екипа е да предложат един нов прочит на тази инициатива, която да продължи предприемаческата система в града. Събитието се реалиира с подкрепата на Община Варна. 

Билети могат да се намерят тук.