сряда, 23 май 2018 г.

Книга вместо букет за първия учебен ден

  • Книга вместо букет за първия учебен ден

    Снимка: eurosparni.co.uk

Винаги с радост споделяме с вас практика, продиктувана от добрата воля и изобретателност на хората. Така и сега ви представяме една идея на Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Всички сме виждали кофите с цветя на учителките за първия учебен ден. Седмици след това учителките не знаят как да се справят с цветното море, което увяхва неизбежно. Затова на 15 септември вместо цветя, дарете любимата си детска книга на училищната библиотека“, призова учителският състав на школото в призив към учениците си и техните родители. Така в иновативното училище ще бъде даден старт на нова инициатива в подкрепа на четенето сред децата, в която могат да се включат и други училища от Варна и страната, издателства, книжарници, библиотеки и др.

Преди дни заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева дари на библиотеката на „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ 40 тома българска класика и философска литература. Училището на бъдещето вече има опит в благородните каузи, посветени на образованието – през миналата година възпитаниците му събраха в благотворителни базари средства за закупуването на над 100 учебника за горния курс, които дариха на Детския отдел на регионалната библиотека във Варна в рамките на собствената си кампания „Дари учебник. Знанието няма цена!“.

Първият учебен звънец за тази година ще удари в 10,00 ч. на 15 септември. Специални гости на възпитаниците на ЧСОУ „Юрий Гагарин“, ще бъдат първият български космонавт Георги Иванов и руският летец космонавт и президент на международната асоциация «Земя и космонавтика» Игор Волк. По атрактивен начин ще бъде представена и иницативата на училището „Белите гълъби на мирното детство“. Посланието „Ние сме за мир“ вече обикаля света на крилете на гълъбите, които тръгнаха от „Камчия“ – като детски символ на мира, на приятелството, на щастието.

С тази добра новина всъщност се надяваме да ви дадем добра идея. Обогатявайки библиотеката на своето училище, ще обогатите самите себе си.