понеделник, 18 юни 2018 г.

Смелчаци ще ходят по лента над Марица

  • Смелчаци ще ходят по лента над Марица

Първа по рода си у нас акция по ходене по плоскa лента – slackline, ще видят пловдивчани на 18-ти септември от 19.30 часа, под пешеходния мост на Марица, съобщиха организаторите от BG Бъди активен. Демонстрацията ще направят момчетата от екипа на Slackline Bulgaria. Тя се провежда в рамките на MOVE Week – седмицата на физическата активност и спорта. По същото време ще бъдат опънати и 1-2 по-къси и ниски ленти, за да може всеки, който има интерес към този спорт, да опита силите си.

Лентата, на която Серафим Захариев и неговият колега Атанас Андев ще преминат над реката, е дълга 40 метра и широка 2,5 см. Тя ще бъде опъната на метър и половина над водата, а момчетата няма да бъдат обезопасени. Вече са направени проби и са изградени установките.

Серафим Захариев е на 26 години и е от Пловдив. Занимава се със slackline от 5 години. Ценител е на всички стилове в този спорт. Той се занимава с популяризирането на спорта в България и е основател на ''Slackline Bulgaria''.

MOVE Week България е част от MOVE Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година MOVE Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините, Спортс мениджмънт. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта - BeActive.