събота, 26 май 2018 г.

Деца пеят и танцуват в екофестивал „Златна есен" в Златни пясъци

  • Деца пеят и танцуват в екофестивал „Златна есен" в Златни пясъци

    Снимка: nbp.bg

„Багрите на децата” е мотото Националния екофестивал„Златна есен в ПП „Златни пясъци - 2015”, който организират МОСВ и Дирекция на Природен парк „Златни пясъци”. В него ще участват с танцови и музикални изяви представители на учебни заведения от цялата страна, които работят по програмите „Екоучилища” и „Учим за гората”.

Фестивалът ще се проведе на 25 и 26 септември 2015 г. на Горската сцена до Дирекция на Природен парк „Златни пясъци” с начален час 10,00 ч.  На 25-ти ще участват детските градини от гр. Варна, а на 26-ти училищата от гр. Варна, гр. Каварна, гр. Айтос, гр. Пловдив и гр. Бургас. Участниците ще се представят в различни жанрове: фолклор, песни, съчетания с топка. Осигурен е транспорт, нощувка, изхранване.  Наградите на победителите във фестивала ще бъдат връчени лично от г-жа Ивелина Василева, министър на МОСВ.

Водещ на форума ще бъде Теди Генев, който е и автор на песента „Мой дом зелен„ – химна на фестивала „Златна есен”. Ще присъстват националният координатор на международна програма „Екоучилища”, националният координатор на международна програма „Учим за гората”- Петя Йорданова, представители от МОСВ, представители на Община Варна, Областна администрация – Варна, Регионална дирекция по горите, и представители на Регионален инспекторат по Образованието и РИОСВ от гр. Варна, гр. Пловдив, гр. Стара Загора и гр. Бургас.