сряда, 23 май 2018 г.

Първият турнир по 3D игри на открито ще се проведе във Варна

  • Първият турнир по 3D игри на открито ще се проведе във Варна

Първият турнир по 3D игри на открито във Варна ще се проведе на 10 октомври от 19 ч на лятната сцена към Държавния куклен театър (на гърба на кукления театър).

3D мапинга е едно от най-новите изкуства. В Европа и Америка започнаха да се организират все повече фестивали, прожектиращи едновременно на множество сгради различни 3D изображения. Вдъховени от това ново изкуство се роди идеята за прожектирането на 3D игра между множество хора, съобщавата инициаторите от "Автокино" ЕООД.

Организаторите целят да се предложи забавления от световно ниво на младите хора във Варна. Използвайки иновацията, те се надяват да осигурят средство за гарантирано забавление и повишен интерес към 3D игрите на открито.

Всеки желаещ да участва е необходимо да се регистрира тук напълно безплатно и да притежава smartphone и/или лаптоп. Участниците ще могат да играят един срещу друг различни игри, разработени от варненската софтуерна компания Zariba чрез своите умни телефони или компютри. Публиката ще може да наблюдават развитието на двубоя на голям екран.