сряда, 23 май 2018 г.

Благотворителен концерт в помощ на Хриси от Варна

  • Благотворителен концерт в помощ на Хриси от Варна

    Снимка: milostiv.org

Благотворителен концерт в подкрепа на четвъртокласника Християн Гатев, който е роден с увреждане на зрителния нерв и през целия си живот се бори да прогледне, ще се проведе тази сряда от 19.00 часа в театър „Българан“. В инициативата се включват децата от Студио Палас, балетна формация „Тинити“, театрална формация „Весел миг“ и гайдарски оркестър при ОУ „Антон Страшимиров“. Цената на билета е 5 лева. Всички събрани средства ще се дарят за лечението на Хриси. Четвъртокласникът учи в СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. Д-р Иван Шишманов”. Той се ражда с увреждане на зрителния нерв – очите му са здрави, но реално живее в мрак. Заболяването е много рядко, има само пет такива случая в България. Има шанс известен процент от зрението да се възстанови чрез специални процедури в чужбина.

Християн е съвсем обикновено и нормално дете като всички останали. С единствената разлика, че все още не е виждал родителите си. Вече трета година Християн се лекува в Сърбия. Семейството не разчита на помощ от държавата. Момчето получава единствено пенсия заради 100 процента инвалидност с придружител. Процедурите трябва да се правят четири пъти годишно и са на стойност 12 000 лева. Хриси вече реагира на светлина. За съжаление неговите родители, като повечето в България, не разполагат с нужните средства за процедурите. Ако те не продължат, ефектът от лечението може да се изгуби.  Хриси е участвал и в „Българската Коледа“. Той е много любознателен – знае английски и френски, назовава всички столици на европейски държави и без проблем учи уроците си.

Можете да помогнете на семейството чрез дарение по сметка в Уникредит Булбанк или при лична среща с тях. Средствата могат да се превеждат по сметката на бащата Ивайло Гатев.

Ако можете, помогнете:

Сметка в UniCredit Bulbank, BIC UNCRBGSF, IBAN BG35 UNCR 76301077272298

тел. 00359885371651- Ивайло Гатев