понеделник, 18 февруари 2019 г.

Празник на плодородието търси плодове и зеленчуци като за „Гинес“

  • Празник на плодородието търси плодове и зеленчуци като за „Гинес“

Еуфорията на летните фиести отмина и иде време за есенните празници. В сезона, в който се берат плодовете, а стопаните „претеглят“ реколтата си, Мол Варна отправя предизвикателство към всички производители – нека открием най-гигантските плодове и зеленчуци, достойни за книгата на рекордите „Гинес“!

Арена на надпреварата ще бъде Празникът на плодородието! В неделния ден на той ще събере на пазара на мола гости от цяла Североизточна България, които ще представят етнографията, песните и танците на регионите си, автентични ястия от местната кухня и, естествено, плодовете и зеленчуците, които са отгледали. В конкурсите за най-едър плод и най-едър зеленчук могат да се включат всички, които донесат на място продукта рекордьор от своята реколта. За победителите ща има атрактивни награди, а за най-отрупания и най-добре аранжиран щанд на читалищата, които ще се включат в Празника на плодородието, са предвидени специални отличия.

Празникът ще продължи през целия ден и ще бъде съпътстван от благотворителна изложба-базар на плодове, зеленчуци и ястия и от много безплатни дегустации. Записване за участие в конкурсите – на тел. 0884 041 810 и на e-mail: o_o_k@abv.bg.