понеделник, 18 февруари 2019 г.

Безплатно обучение по програмиране във Варна

  • Безплатно обучение по програмиране във Варна

Привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране е целта на третото издание на Европейската седмица на програмирането. Тя ще се проведе от 10 до 18 октомври. „Europe Code Week” се реализира в множество страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел. Във Варна Beehive Co-working Space ще предостави възможност на всички желаещи да се включат в безплатните обучения. Всеки ден от 10-ти до 18-ти октомври, 2015 г. Сдружението организира тематични лекции, които ще се състоят в сградата на Стоматологията (бул. “Съборни 24, Варна).

През 2014 година над 150 000 души от 36 страни в Европа и извън нея участваха в Седмицата на програмирането. Като част от своята стратегия за цифров единен пазар, Европейската комисията подкрепя „Europe Code Week” и независимите инициативи, целящи стимулиране на цифровите умения, в различни целеви групи: „Цифровите умения са от съществено значение за изграждане на истински цифров единен пазар и ни помагат да разберем нашия все по-взаимосвързан свят. Програмирането не се отнася само до компютрите - то е свързано също с подобряването на решаването на проблеми, комуникацията, сътрудничеството и креативността, които са необходими за днешните и утрешните работни места“, коментира Андрус Ансип, заместник-председател на Европейската комисията, отговарящ за цифровия единен пазар.

Събитието е тематично и се самофинансира. Чрез споделянето на личен пример и успешни идеи, Сдружение “Споделено работно място”-Варна (Beehive Co-working Space), се стреми да допринесе за формиране на нови обществено значими прояви.  Повече информация за темите и лекторите може да намерите тук.