сряда, 23 май 2018 г.

Старозагорци ще се возят в най-модерните автобуси у нас

  • Старозагорци ще се возят в най-модерните автобуси у нас

    Снимка: bnr.bg

От понеделник гражданите и гостите на Стара Загора ще имат възможността да пътуват в нaй-мoдepния градски транспорт в България.
Три градски линии - 3, 8 и 20 - ще се обслужват само от нови дизелови автобуси, отговарящи на всички европейски стандарти за комфорт, екологичност и икономичност. Произведени са в Полша и Чехия.
Днес в двора на тролейбусното депо в Стара Загора отец Иван Катранджиев освети първите 25 автобуса. До края на ноември в града ще пристигнат и останалите 30 мoдepни aвтoбycа. Финансирането за закупуването им, на стойност 30 млн.лева, е осигурено от реализирания от общината проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт". Средствата са отпуснати от Оперативна програма "Регионално развитие".
"Цената на билетите няма да се увеличава. Ние имаме социална политика и я следваме. Ако се вдигне цената на горивото, няма да бъде за сметка на комфорта на гражданите. Картите ще важат за повече от една линия", обясни пред журналисти зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов.

Източник: БТА