понеделник, 18 юни 2018 г.

Клайдерман ще се срещне във Варна с приемни родители

  • Клайдерман  ще се срещне във Варна с приемни родители

    Снимка: Ели Маринова

Ричард Клайдерман пристигна във Варна за големия си концерт в Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта на 5 декември.На Никулден в Спа хотел Романс Сплендид световната звезда ще има среща със семейството на Лили и Младен Недялкови, които отглеждат шест приемни деца

Почитателите на Принца на романтичното пиано отброяват вече последните часове до началото на големия концерт на Клайдерман във Варна на 5.12. от 19:00 в Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Ричард Клайдерман ще изпълни някои от най-големите си хитове, както и няколко нови пиеси, сред които е специално направеният за българските концерти аранжимент на възрожденската песен „Хубава си, моя горо".

Със съвместните усилия на организаторите на двата концерта от тазгодишното турне на Клайдерман у нас – във Варна и София, деца от SOS Детско селище Трявна ще се видят на живо с един от най-прочутите световни музиканти. Децата и техните приемни родители ще посетят концерта на 5 декември, а на 6 декември - Никулден, ще се срещнат със своя идол в лобито на Спа хотел Романс Сплендид.

Семейство Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 г. и заедно с родната си дъщеря отглеждат също и 6 приемни деца. Три от общо седемте деца на семейството ще посетят концерта и ще има възможност да говорят с големия музикант - осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица. След варненския Никулден Ричард Клайдерман ще отпътува за столицата, където ще излезе пред  софийската публика на 7 декември в зала 1 на НДК. Концертът в София се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“. На този концерт също ще има специални гости - група от 15 деца и младежи от Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия" в Стара Загора.