Храм отваря врати на Нова година за самотни хора

  • Храм отваря врати на Нова година за самотни хора

    Снимка: orthphoto.net

Храмът "Света Троица" в Добрич приканва самотни хора да посрещнат Нова година в социалната трапезария към молитвения дом. За първи път на празника трапезарията отваря врати за хора, останали без близки.
"Ако сте самотни, ако няма с кого да посрещнете Нова година, ако не искате да тъгувате по децата в далечна чужбина или по близките, които не са край вас, храм "Света Троица" ви кани на красиво Новогодишно тържество. Социалната трапезария към храма ще посрещне онези, които искат да имат компания в празничната нощ и да си пожелаят сред приятели здрава и успешна 2016 година", се казва в обръщението на църковното настоятелство.
Много самотни хора казват, че не обичат празниците, защото няма с кого да ги споделят. Може трапезата ни да не бъде много богата, но за всеки ще има по малко, казва отец Емануил от църквата. От стопанството на храма ще бъде доставено месо за празничната трапеза, а всички, които откликнат на поканата, ще опитат баница с късмети. При настъпването на Новата година всеки ще може да запали свещичка в храма.

Източник: БТА