събота, 26 май 2018 г.

Най-причудливите хотели по света

  • Най-причудливите хотели по света

    Ако някога сте мечтали да живеете под водата, в този курорт във Фиджи, можете да се почувствате като от семейството на морския цар.

  • Най-причудливите хотели по света

    Снимка: Умният дизайн на тази стая в хотел във Франция създава илюзията, че леглото се повдига.

  • Най-причудливите хотели по света

    Малките куполи са стаи за гости в този хотел във Финландия създават усещане за живот в стъклено иглу.

Какво търси средно статистическият турист, пътувайки по света? Удобство, по-ниски цени, стандарт. Тези, които обаче имат и пари, и нестандартни идеи, стигат по-далеч, надскачайки познатите стени на собствените си представи. Те се гмуркат в хотелска стая на дъното на морето. Или спят в легло, което изглежда, че е спряно по средата на небето.  Някога отсядали ли сте в хотелска стая, изработена от лед, или покрита със сол? Каним ви на една кратка и удивителна разходка из причудливи хотели по света.

По време на разходката ще повдигате  вежди и ще се усмихнете.

Подводен курорт „Посейдон”, Фиджи. Ако някога сте мечтали да живеете под водата, в този курорт във Фиджи, можете да се почувствате като от семейството на морския цар. Стаите са проектирани така, че да осигурят на любителите на морето безкраен изглед към дълбините.

Хотел „Полет”, Франция. Умният дизайн на тази стая създава илюзията, че леглото се повдига. То е прикрепено към стената, не към пода. Като, разбира се, не пада. Сякаш левитираш в леглото, има и прозрачна душ кабина.

Какслаутен – арктически хотел, Финландия. Малките куполи са стаи за гости, които създават усещане за живот  в стъклено иглу. Иглутата са изработени от термично стъкло, за да запазят топлината, от която се нуждаят гостите. Дори има сауна и спа център.