Най-голямата изложба на папагали пристига във Варна

  • Най-голямата изложба на папагали пристига във Варна

Искрящата цветна палитра на едни от най-красивите птици на планетата – папагалите, и техните прословути звукоподражания ще изпълнят с цвят и звук изложбената зала в Grand Mall, където от 15 октомври започва гостуването във Варна на най-голямата изложба на папагали в България.

Организаторите от "Аквалайф" обещават на любопитните посетители забавни срещи с едни от най-атрактивните птици от дъждовните гори и саваните на Боливия, Бразилия, Парагвай, Мексико, Колумбия, Панама, Венецуела, Аржентина, Австралия, Нова Гвинея, Малукските острови, Индонезия, Соломонските острови.

32 папагала от различни видове са представени в изложбата. Варненци ще могат да се запознаят с особеностите на червената, синьожълтата, зеленокрилата и военната ара, на ара маракана, както и на огромната ара хибрид. Ще видят и какаду и какаду алба, еклектус, жълтоглава и венецуелска амазона.

Ще научат и много любопитни подробности за живота, нравите, хранителния режим и социализирането на папагалите като домашни любимци. Един от интересните факти, например, е продължителността на живота на папагалите, която при някои видове надвишава 60 години. 

Децата ще могат да се запознаят със Снежко и Белисима – предана любовна двойка бели какаду, Розичка – изящен розов еклектус с мил нрав, комуникативният Рико, който сам казва името си на малчуганите и голямата ара Годжо, на когото говорещите папагали в колекцията често подвикват по име. 

Изложбата ще остане във Варна до края на ноември. Отворена е всеки ден от 10 до 22 ч., като входът за деца е 2 лв., а за възрастни 4 лв.Специален кът е предвиден за снимки с любимите птици.  

Томбола ще определи един късметлия, който ще спечели свой истински папагал с клетка на 30 ноември в 19 ч.1