събота, 26 май 2018 г.

Уолт Дисни се готви да заснеме нов филм за Индиана Джоунс

  • Уолт Дисни се готви да заснеме нов филм за Индиана Джоунс

    Снимка: radiofresh.bg

Компанията "Уолт Дисни" обмисля създаването на петия филм от поредицата "Индиана Джоунс" (Indiana Jones). Това съобщи за юнския брой на "Vanity Fair" президентът на продуцентска компания "Лукасфилм" (Lucasfilm) към "Уолт Дисни" Катлийн Кенеди.

"Новите снимки на Индиана Джоунс ще направи нашата компания" - каза тя. Въпреки това, Кенеди отказа да съобщи на какъв етап е проектът. Във всеки случай, според холивудски източници, все още не са определени директора на бъдещия проект, както и изпълнителя на главната роля.

През 2012 г. компанията Walt Disney, купува Lucasfilm, която притежава правата за франчайза на "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни" (Star Wars).

По отношение на "Междузвездни войни" новият собственик има ясна стратегия, която вече се прилага. Ще се снима нова трилогия. Първият филм на този проект, е седми в сагата - " Междузвездни войни VII:. „Пробуждането на силата”. Той е почти готов и ще излезе на екран през декември тази година.

Сега, ако се съди по думите на Катлийн Кенеди, е време да вдъхне нов живот на сагата на Индиана Джоунс. Последната лента на "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" излезе през 2008 година. Директорът на всички четири филма от поредицата е Стивън Спилбърг, а главният герой, който играе Индиана Джоунс - Харисън Форд. Първият в момента е на 68 години, а вторият – на 72.

Източник: ИТАРР ТАСС