сряда, 23 май 2018 г.

„Бунище земя” с вход свободен в Морската градина

  • „Бунище земя” с вход свободен в Морската градина

Филмът "Бунище Земя" Джеръми Айрънс ще бъде излъчен с вход свободен на 10 юли (петък) от 20,30 ч в Морската градина на Варна, зад Планетариума. Инициативата е част от кампанията „Морето не е за една ваканция”, която се реализира в морската столица с подкрепата на фондация „Мейдей”, „Грийнпийс” – България, и екологично сдружение „За Земята”.

Филмът ще ни накара да се замислим какво се случва с нашите отпадъци, когато ги изхвърлим и колко е важно да бъдем по-отговорни към боклуците, които създаваме. Пътувайки по света - от Исландия до Индонезия - кинозвездата Джеръми Айрънс разговаря с учени, политици и обикновени хора, върху чието здраве и ежедневие отпадъците са оказали сериозно отрицателно влияние. Във визуално отношение и с емоционалното си въздействие филмът е едновременно страховит и красив. „Бунище земя” отвежда Джереми Айрънс на едно пътуване, изпълнено с  разкрития и надежда. 

Режисьор и сценарист е Кандида Брейди. Музиката - на Вангелис. Джеръми Айрънс е изпълнителен продуцент и участник във филма. Лентата е с продължителност 98 мин.

"Надяваме се да можем да поговорим за отпадъците като наша отговорност - какво може да направи всеки от нас да намали своите боклука, как можем да го събираме разделно и предаваме за рециклиране, как да компостираме. Също така как да направим така, че в морето да не плуват тонове пластмаса, която се разгражда до малки частици и вреди и на морските обитатели, и на нас”, сподели Борислава Григорова, доброволец към „Грийнпийс”- България.