"Любовта е лудост" започва с "Каръци"

  • "Любовта е лудост" започва с "Каръци"

С българския филм "Каръци" на Ивайло Христов ще започне 23-тият международен филмов фестивал “Любовта е лудост” днес в 19 часа. Точно в 18,45 ч на червеното килимче пред Фестивалния и конгресен център във Варна ще минат десетки наши и чужди артисти, режисьори, кинокритици и известни личности от света на киното.

Общо 90 родни и чуждоезикови филма ще бъдат представени по време на 10-дневния киномаратон във Варна и курорта Златни пясъци.

В конкурсната програма ще участват филми, получили награди от фестивалите в Кан, Берлин, Венеция и Сан Себастиан. Международното жури на фестивала се оглавява от ректора на НАТФИЗ, проф. Любомир Халачев.

10 лв. е цената на прожекцията за първия филм, който ще бъде излъчен на откриването тази вечер. Останалите прожекции започват още в 14 ч в зала "Европа" на Фестивалния комплекс. Цялата програма може да видите тук.

По традиция, за пета поредна година, един от зрителите, закупил билет за филм от фестивалната програма ще има шанс да бъде изтеглен чрез томбола за "НАГРАДАТА НА ПАМПОРОВО". Уикенд за двама на стойност 500 лв. в кк "Пампорово" ще очаква щастливеца, изтеглен на заключителната пресконференция на 28 август.