Български филм с Клаудия Кардинале участва на „Златна роза”

  • Български филм с Клаудия Кардинале участва на „Златна роза”

    Снимка: eva.bg

 “Имало едно време един уестърн” е дебютен филм на режисьора Борис Десподов, а звездното участие в него е на Клаудия Кардинале. Снимките на продукцията са продължили 6 седмици между пустинята Табернас в Южна Испания и дома на Клаудия Кардинале в Париж. В нея освен италианската кинолегенда участва силен актьорски екип: Диана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсес Гаридо, Пепе Фонда, Лаура Конехеро, Красимир Иванов, Лoрънс Бъртън. Оператор е испанецът Джими Гимферер, носител на множество международни награди.

Бягайки от садистичния си съпруг, Мила (Диана) попада в призрачен град в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на уестърните на Серджо Леоне. Тя намира работа като домакиня в къщата на мистериозна дама и скоро открива, че работи за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те ще се изправят заедно срещу наближаващата опасност.

Прочутата италианка пристига в София специално за световната премиера на 7 октомври в Софийската опера. От 9 октомври филмът ще се завърти в киносалоните.

Той е в селекцията на конкурсната програма на 33-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза”. Прожекцията във Варна ще е на 10 октомври от 16.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.