"Златна роза” награждава в неделя

  • "Златна роза” награждава в неделя

Под мотото на юбилея "100 години българско кино“ тече 33-то издание на фестивала за българско кино "Златна роза”. Утре се закрива форумът. В конкурсната програма на фестивала участват 13 пълнометражни и 17 късометражни игрални филма, като домакин на престижното събитие отново е Фестивалният и конгресен център - Варна.

На Фестивала се присъждат официални награди на журито, на творчески съюзи и други организации.

Журито за игрални пълнометражни и телевизионни филми присъжда следните призове: голямата награда "Златна роза“ за най-добър пълнометражен филм в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата; специална награда на Варна в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата; специална награда за телевизионен филм в лицето на продуцента и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката; награда за режисура; награда за сценарий; награда за операторска работа; награда за най-добра женска роля; награда за най-добра мъжка роля; награда за дебютен пълнометражен филм; дипломи за конкретни постижения.

Журито за късометражни игрални филми ще обяви голямата награда "Златна роза“ за най-добър късометражен филм в лицето на режисьора и на творческия екип, посочен от журито в мотивировката за наградата. Както и до 2 диплома за конкретни постижения. На официалното закриване на фестивала ще присъства заместник-министърът на културата Боил Банов.