понеделник, 16 юли 2018 г.

Европейски музикален фестивал търси таланти до 14 г.

  • Европейски музикален фестивал търси таланти до 14 г.

Ако сте на възраст между 6 и 14 години и пеете като славей, може да премерите своите умения  в 3-ия Европейски музикален фестивал „Златни искри“ – конкурс за детска песен – Варна. Надпреварата ще бъде от 29 юни до 3 юли и се осъществява със съдействието на Община Варна. Това каза за Dobrini.bg  Доно Цветков, директор на фондация"Откритие", която е организатор. 

Фестивалът е член на WAFA /WORLD ASSOCIATION OF FESTIVAL&ARTISTS

Целта на песенния конкурс е да представи нови композиции за деца меджу 6 и 14 години, създадени до една година назад към датата на конкурса. Авторите (композитор, текстописец и аранжор) и продуцентът декларират своето съгласие да участват в конкурса, като подпишат договор с организаторите за използването на песните (само като част от фестивалната програма).

Поне единият от авторите на песента трябва да бъде европейски гражданин (със съгласието на Организационния комитет могат да бъдат допуснати кандидати от държави извън Европа, но техният брой не може да надвишава 2 за издание на фестивала). Продължителността на песните не трябва да надвишава 4 мин. Трябва да изпратите следните материали на e-mail: studioda@mail.bg до 16.06.2015 г.:

- Попълнена форма за участие

- Запис на песните/завършен вид/

Песните-финалисти ще бъдат обявени на 18 юни 2015 г.

Авторите на песните-финалисти подписват договор с организаторите на конкурса за ползването на песните.

Композициите, одобрени за финала трябва да бъдат представени на организаторите на CD/full&half playback/ , аудиоформат, в добро качество до 10 дни преди началото на фестивала/. Авторите трябва да изпратят по пощата или донесат също оригиналия договора за песните /по форма, предоставена от организатора на фестивала/с оригиналните подписи на авторите и продуцента на съответната песен.

Всички песни се изпълняват "на живо" с инструментален съпровод.

Участниците-финалисти предоставят на организаторите на конкурса /минимум 7 дни преди началото на фестивала/:

- Запис на песните – плейбек и синбек (допускат се беквокали само частично, като те не дублират основната мелодия)

- Биография на изпълнителя

- Биография и фотография на композитора и текстописеца

- 3 различни качествени снимки (портрет и в цял ръст), разположение на снимите – пейзажно

- Текстовете на песните

Одобрени материали не се връщат.

Организаторът на Европейския музикален фестивал „Златни искри“ си запазва правото да излъчи песните по телевизии, радиостанции, както и правото да прави аудио/видео записи на самия фестивал и да ги излъчи и публикува в Интернет.

Първата награда за песен е 2000 лв., специална награда за песен от български композитор - 1000 лв., награда за аранжимент - също 1000 лв.

Песните на първо, второ и трето място получават също дипломи и плакети. Всички деца солисти получават диплома и предметна награда.

Организационият комитет на Европейския музикален фестивал „Златни искри“ покрива в конкурса за песен разходите на един певец/дете-вокалист (настаняване, изхранване два пъти на ден и участие в съпътстващи програми/ за период от 4 дни - пристигане 29.06., заминаване 3.07.) в хотел, осигурен от организаторите.