понеделник, 18 юни 2018 г.

Фестивалът Broken Balkanz с 15-ото издание под открито небе

  • Фестивалът Broken Balkanz с 15-ото издание под открито небе

15-то издание на Broken Balkanz (Броукън Болкънз) ще се проведе от 17 до 19 юли. За този своеобразен юбилей участниците ще са основно гости от балканските държави, доказали уменията си на световната сцена. Тази година фестивалът ще се превърне и в един от „най-високите” фестивали на Балканите, тъй като ще се проведе на 1485 м. надморска височина в местността Стамболова ливада в Природен парк „Витоша”.

Broken Balkanz е най-дълго провежданият музикален фестивал на открито в България и първото по рода си мащабно дръм и бас събитие за региона на Балканите още от 1999 г. насам.

Всяка година събитието приветства над 40 международни артисти и около 1500 посетители за безспирен 48-часов музикален маратон.

“Това е невероятно превиживяване, на което басс ди-джеите миксират под открито небе на нечовешка 40-киловатова саундсистема. Масивен звук, който няма да намерите другаде... Представете си 1500 м надморска височина, в сърцето на планината, но същевременно и на час от летището и няколко километъра от центъра на София. Добавете към това къмпинг, над хиляда посетители, разнообразие от занимания, и всичко това на невъзможно ниска цена за вход, и ще се доближите една идея до духа и замисъла на Broken Balkanz 2015”, споделят организаторите от H.M.S.U.

А ето и няколко любопитни факта за Broken Balkanz, които може би не знаете:

* местността Стамболова поляна, на която ще се проведе Broken Balkanz 2015 е на 1485 м надморска височина, което прави мероприятието един от най-високите летни фестивали на Балканите

* това ще бъде третото поредно издание на тази локация

* в непосредствена близост тече Боянската река, която минава и през София

* в околността има 7 хижи на разстояние около 30 минути

* мястото е на 20 минути от центъра на София (с кола, в ненатоварените часове)

* има хубав западен изглед и красив залез

* организаторите на Broken Balkanz имат зад гърба си над 300 събития с медународно участие, записани в историята на H.M.S.U от 1999 г. насам

* събитието е навярно единственият фестивал с нонстоп 48-часова програма с над 40% международно участие.