понеделник, 16 юли 2018 г.

Рок легендата Крис Норман ще пее в Бургас, Варна, Пловдив и София

  • Рок легендата Крис Норман ще пее в Бургас,  Варна, Пловдив и София

Варна ще посрещне легендарния глас на Smokie на 22 октомври. Крис Норман пристига в морския град в рамките на голям европейски есенен тур, който ще премине и през София, Пловдив и Бургас.

Организатор на концерта е промоутърската компания АРТ БГ, а гостуването на обичания от поколения фенове британец във Варна се осъществява с подкрепата на Община Варна. Крис Норман и неговата банда ще бъдат първите музиканти, които ще излязат с голям концерт на сцената на обновената Зала Конгресна на ДКС. Това е първото събитие, на което варненската публика ще може да оцени предимствата на новите сектори, които са реконструирани така, че всички седящи места да имат отлична видимост към сцената.

Билетите за концерта на Крис Норман са продажба от утре, сряда (29 юли), като организаторите са предвидили  специална промоция - първите 500 билета ще са с 10 лв. по-евтини.

След един плодотворен звукозаписен период в първата половина на тази година Крис Норман ще представи във Варна няколко от най-новите си песни от албума „Crossover“, който ще излезе официално тези есен. Над 30 албума има вокалистът в дискографията си като фронтмен на Smokie и солов изпълнител. Тази пролет излезе съмсем нов двоен диск „Smokie Gold 1975-2015“, посветен на 40-годишнината от основаването на популярната група. В него са събрани хитовете на британците, които ще прозвучат в изпълнение на Крис Норман и неговата банда и във Варна: "If You Think You Know How to Love Me", "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me", "Lay Back in the Arms of Someone", „I'll Meet You at Midnight“, „Oh Carol“, „Needles and Pins“. Ще чуем и разбилата чартовете песен "Living Next Door to Alice", запазената марка на Smokie.

Феновете очакват и задължителната за всички концерти на Крис „Midnight Lady“, песента, написана за него от Дитер Болен от „Modern Talking“, която го изстрелва на върха на музикалните чартове. Като сингъл тя става платинена в Европа, като само в Германия, където вокалистът се радва на най-голяма популярност, се продава в повече от 1 милион копия.

Крис Норман е член на “Смоуки” до 1982 г., когато се отделя за солова кариера. Три години по-късно музикантите пак се събират за благотворителна изява, но съвместната им работа продължава съвсем кратко и през 1986 г. се разделят окончателно. България е първата страна от Източния блок, която Крис Норман и „Smokie“ посещават още преди промените у нас. Това се случва през 1983 г., българската публика е завладяна от мелодичния рок на бандата и вече десетилетия наред остава вярна на Крис Норман, като очаква всеки от неговите концерти с ентусиазъм. Песните на Smokie се знаят наизуст от феновете и цялата зала пее на концертите заедно с Крис, като се потапя в атмосферата на 70, 80 и 90-те години на ХХ век – златното време на мелодичния рок.