вторник, 22 май 2018 г.

Татяна Лолова: Всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане

  • Татяна Лолова: Всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане

    Снимка: Ели Маринова

  • Татяна Лолова: Всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане

    Снимка: Ели Маринова

  • Татяна Лолова: Всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане

    Снимка: Ели Маринова

Психиката е 99% от човек, физиката – само 1%. Пазете си психиката, хора, възкликна емоционално във Варна Татяна Лолова, докато представяше книгата си пред читатели. „1/2 живот“ се казва автобиографичният роман на голямата българска актриса, която тя представи пред варненската публика.

Книгата се издава за шести път, което е достатъчен знак за бъдещите й читатели, че се чете на един дъх. На въпроса защо е избрала това заглавие, колоритната актриса каза:“1/2 живот“, защото не успях да вместя толкова съкровени мисли и обичани хора. Хора, които са се мъчили да ме направят актриса и човек, които са ми давали от времето си, от нежността си и от знанията си. 1/2 живот, защото всичко, което имам в мен, е придобито с много нямане... “

Книгата е посветена на мъжа й Славе. В нея има шаржове, нарисувани от самата Татяна Лолова, с намигване към нейни колеги и приятели. „Поколения студенти в НАТФИЗ ще ползват нейния роман като учебник по история на българския театър и българското кино“, каза доц. Люси Стоянова по време на представянето на романа.  

Варна е единственият град, в който съм играла на рождения си ден – 11 февруари, след 11 часа мъчително пътуване от София до Варна в снежна буря, призна Татяна Лолова. Пътят към морската столица е бил за участие в заветния спектакъл „Дуенде”. С много чувство за хумор актрисата се върна назад и разказа как този курс е бил първи в кариерата на младото шофьорче на театър „199” и на два пъти съпругът и Славето е викал снегорини по пътя на артистите, за да ги спасяват.

Не липсваха емоционални съвети към колегите и. На тях любимата на няколко поколения актриса завеща заръката да не поемат роли с дубльорства ако искат да израстнат в кариерата си. Не може в едно дубльорство режисьорът да обърне внимание на всички артисти. Искам всички актьори да напишат по една такава книга когато дойдат на моите години - каза Татяна Лолова. Пропита с много спомени, случки и съвети бе срещата с хората, които искаха да се докоснат до големия талант на актрисата. Срещата се превърна в емоционален празник, който ще се помни цял живот.

Източник: chernomore.bg