вторник, 22 май 2018 г.

Художничка, болна от рак, разпродава картините си на благотворителна изложба

  • Художничка, болна от рак, разпродава картините си на благотворителна изложба

    Снимка: Facebook

Художничка от Варна организира благотворителна изложба, на която разпродава всичките си картини. Целта й е да събере средства за лечение на рак на стомаха, открит й в напреднал стадий преди няколко месеца. За лечение в България са й необходими 30 000 лв., а в клиниката на Герсон, Унгария, още 7000 еу.

Благотворителната изложба ще започне в 11 часа на 31 октомври във фоайето на Фестивален и конгресен център и ще продължи до 17 ч на същия ден. Наемната площ е осигурена от сдружение „Възход за Варна”.

Розалина Налбантова е на 39 години. Живее сама на квартира във Варна без никакъв доход и сили за работа в момента. Освен като художник, до преди 4 месеца работи и като модел. Обича да пътува. Преди да научи страшната диагноза, тя самата се занимава с благотворителност. Помагала е за набирането на средства и за хора, и за животни в нужда. Сега обаче тя се нуждае от помощ. „За съжаление лечението по здравна каса не ми предлага нищо, освен палиативни грижи - дали защото съм изтощена след интервенцията, или защото ме смятат за неспасяем за традиционната медицина случай. За това се нуждая от средства, за да проведа терапия и да остана жива”, казва Рози. Тя е благодарна на Господ, защото казва за себе си, че вече живее втори живот. Преди около два месеца заради процеса в стомаха получава запушване на жлъчните пътища и се налага спешна операция.

„В тези тежки времена на много хора им е трудно да отделят голяма сума за благотворителност, но ГОЛЕМИТЕ СЪРЦА съществуват”, убедена е Рози.

Можете да се включите в онлайн базара във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/1051885788179714/

Идеята е различни вещи, които по една или друга причина човек е престанал да ползва, да бъдат предложени за продажба, а сумата да бъде дарена в полза на Розалина.

„Съжалявам, че съм принудена да разчитам на помощта на непознати! Благодаря на всички добри хора, които ми помагат! Господ да ви пази!”.

Банковата сметка за набиране на средства е:
Raiffeisen BANK
IBAN: BG94RZBB91551004862896 в лева
IBAN: BG62TTBB94004626731460 EU

(В полза на Розалина Налбантова)

Societe Generale Ekspresbank
SWIFT: TTBB BG 22
BG63TTBB94004623963256 BGN
/без такса превод/

paypal: bonita_bonita@abv.bg

Можете да дарите и в зоомагазин „Бъни”, на пазарчето преди автогарата, както и в „Бъни” - 2 на ул. „Македония” 19 във Варна.