понеделник, 18 юни 2018 г.

Къде, какво и как за децата на 1 юни

  • Къде, какво и как за децата на 1 юни

    Снимка: Свилена Велчева

Няма по-добър подарък за всяко дете на празника му от един ден, прекаран в забавления заедно с мама и тате, и приятели. Вижте някои от събитията за деца на 1 юни в част от големите градове:

София

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1 юни пред Народен театър „Иван Вазов”. Работилниците ще се провеждат от 10.00 до 18.00 часа, на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. Организаторите са планирали и архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики.
Меджик шоу и детска дискотека ще има в Борисовата градина. Началото е в 16:00 часа с балони и рисунки, а кулминацията на Лятната сцена е в 18:00 часа.В 17,30 ч. Северен парк (открита сцена) ще бъде домакин на двоен празник – традиционно честване на “Свети Дух“ и 1 юни – Международен ден на детето.

Богата развлекателна програма с участието на деца от общинските обединени детски заведения и училища очаква жителите и гостите на район „Надежда“. Организаторите са подготвили томбола с награди и още много изненади.

На пазар „Герена” ще бъдат организирани различни атракции за децата: изработване на изделия от глина с помощта на занаятчии, направа на плетени изделия от хартия и царевична шума. Ще има възможност да се закупят ръчно произведени кожени изделия, бижутерия, аксесоари от текстил и цветя от плат. Официалния празник ще започне от 11:30 часа с празнична забавна програма с песни, танци и игри.

В The Mall ще има „Не се сърди човече“ с впечатляващ размер. Отборите ще се сформират на място, без предварително записване, а не се сърди аниматори ще разяснят обновените и много по-интересни правила на играта.

В Мега Мол София домакини на партито ще бъдат Елза от „Замръзналото кралство“, Мечо Пух и Мини Маус. Очакват ви куп музикални изненади: вълшебен концерт от деца за деца и детска дискотека с уникална програма, DJ и невероятни игри. Началото е в 11 ч.

 В Сердика Център освен училището за магьосници, децата ще се забавляват и с празнична програма – часът на Ивокс Меджик Шоу, вокална група „Смехоранчета“, много игри, фокусници, стрийт танци от „Нечовеците“ и едно много специално шоу с водни балони. Магията започва точно в 16:00.

В 19 ч в НДК Националното училище за танцово изкуство София ще представи танцовия спектакъл „Децата на България танцуват”, посветен на Международния ден на детето и 70 години от учредяването на ООН и ЮНЕСКО.

Варна

В 10,30 ч. на Амфитеатъра в Морската градина ще започне празничен концерт с участието на 170 деца от осем общинските детски градини.

Общинското предприятие „Спорт-Варна“ предоставя няколко възможности за безплатно ползване на бази. В периода от 13.00 ч. до 15.30 ч. без заплащане е входът за ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс „Младост“. От 7.00 до 12.30 ч. и от 14.00 до 21.00 ч. за свободно ползване е определен  един от плувните коридори на басейн „Делфини“.

 

В Гранд мол са подготвили детските куклени представления, посветени на любимците на най-малките - Спондж Боб и Дора Изследователката. В Мол Варна ви очаква много смях, игри и завладяващи състезания с награди.

За втора поредна година парада на тротинетките ще събере деца и гости на град Варна в ТРОТИНИАДА 2015. Много лакомства и награди очакват всички дошли в 10:30 ч. пред езерцето с лодките в Морската градина

Русе

Празникът на детето в Русе ще се проведе до Вазата в Парка на младежта. Програмата на 1 юни ще започне от 16:30 часа с участието на деца от вокална група „Приста“ и деца от танцови състави. От 17 до 18 часа аниматорна група „Веселяците“ ще направи голямо детско парти с игри, викторини, награди, а от 18 часа, когато е и официалното откриване, малчуганите и техните родители ще имат възможността да се насладят на парад на 50 приказни героя. От 18:30 до 19 часа всички присъстващи деца и родители ще имат възможност да се снимат на обособените места със звезди – „Алеята на приказките и славата“ с най-любимите и обичани от тях герои. За финал на събитието всички деца заедно ще си направят детска приказна дискотека.

На този ден ОДЦКИ-Русе ще проведе традиционно в 10:30 часа концерт пред Доходното здание, а в следобедните часове ще има много игри, изненади, песни и танци в кв. „Дружба“.

Бургас

В 12:00 часа на открита сцена „Охлюва“ ще започне концертна изява на Детски хор „Милка Стоева“ към Младежки културен център – Бургас. От 17.30 часа, пак на открита сцена „Охлюва“, ОДК – Бургас организира заключителен концерт. В същия час ще започне  и детски панаир на професиите – атрактивно представяне на професия: Музикант /с концерт-презентация на Бургаски духов оркестър/, полицай, пожарникар, лекар, балерина и др. В 19:30 започва Детска дискотека и забавления.
Пловдив

Старият Пловдив става декор на Детски панаир на занаятите на 1 юни.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства кани на детски празник от 10.30 до 12.00 ч. в Цар Симеоновата градина – Виенски павилион /оркестрината/. Ще бъде организиран открит урок по квилинг - децата ще изработват различни картички, които ще отнесат за спомен от празника. Водещият Стефан Лозанов е подготвил спектакъл, изненада за малчуганите, изпълнен с игри, танци и конкурси. „За да има детство“ – балони с посланието ще полетят в небето на Пловдив.