понеделник, 18 юни 2018 г.

Григор Димитров и Димитър Кутровски с победа за купа "Дейвис"

  • Григор Димитров и Димитър Кутровски с победа за купа "Дейвис"

    Снимка: sportal.bg

Григор Димитров и Димитър Кутровски постигнаха победа с 3:0 сета в мача на двойки срещу Жил Кремер и Майк Шайдвайлер, с което осигуриха на България и крайния успех в сблъсъка с Люксембург в мач от втория кръг в група II на зона Европа-Африка за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Българският тандем се наложи с 6:3, 6:4, 6:4 след час и 53 минути игра.

След първия пробив в мача, дошъл при резултат 4:3 в полза на българите, те установиха контрол, печелейки 7 от последвалите 8 гейма, за да поведат със сет и 5:1. Съперниците успяха да върнат един пробив във втората част, но силите им стигнаха само до това. Ранен брейк в третата част в полза на българите им осигури спокоен край на срещата. Това означава, че утрешните мачове са без значение и по всяка вероятност и двамата капитани ще пуснат различни състезатели спрямо предварителните заявки.

Успехът на България означава, че отборът ще играе в мача за изкачване в по-горната група на купа "Дейвис". От 18 до 20 септември тимът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Босна и Херцеговина - Унгария, където домакините от Босна и Херцеговина водят с 2:1.

Източник: sportal.bg