сряда, 23 май 2018 г.

Футбол на маса ще се играе във Варна

  • Футбол на маса ще се играе във Варна

На 1 и 2 август Варна ще бъде домакин на Националното клубно първенство по футбол на маса „Crush of Loosers”.  Състезанието, което няма аналог, се организира от Спортен клуб по футбол на маса „Ja-Ra” – шампиони на България за 2015 г.

За пръв път ще се обърне и по-специално внимание на масите, на които ще се играе. Освен одобрената от ITSF (Международната федерация по футбол на маса) за Европа маса Roberto Sport ще се играе и на Fireball.

Идеята е да популяризираме футбола на маса като спорт на професионално ниво. Към днешна дата имаме повече от 100 организирани професионални турнира на регионално ниво и постоянно търсим и създаваме нови спортни бази, сподели председателят на варненския спортен клуб „Ja-Ra” Иван Ефтимов.

Националното клубно първенство на 1 и 2 август ще се проведе в бар Debut  на централния плаж във Варна и входа е свободен за всички, които искат да погледат професионалистите. Участие ще вземат 5 професионални клуба от България – софийските Jaguars (два отбора) и Black Knights,  Ninja Seaguls от Созопол и Ja-Ra с отборите от Варна и Дългопол.

От София с отбора Jaguars ще пристигне и Екатерина Атанасова - капитан на женския националнен отбор по футбол на маса, неколкократен републикански шампион за единици и двойки. Миналият месец Екатерина Атанасове се прибра и със световна титла за жени от Световните серии на футбол на маса "Гарландо" във Виена.