петък, 25 май 2018 г.

4-ти кръг от националния автомобилен шампионат V1 Challenge Bulgaria Стара Загора

  • 4-ти кръг от националния автомобилен шампионат V1 Challenge Bulgaria Стара Загора

    Снимка: lkw.bg

Централните улици на Стара Загора ще бъдат домакин на четвъртия кръг от националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 тази неделя, 20 септември, от 10.00 часа. На специално обособено трасе в центъра на града от бул. „Славянски“, бул. „Анастасия Тошева“ и бул. „Димчо Стаев“ ще премине ралито. Мястото за надпреварата е специално подбрано, за да е в центъра на града и да достигне до повече фенове на автомобилните спортове. Събитието ще бъде официално открито от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Участие ще вземат шестима пилоти. Това са победителят от първите два кръга на Писта „Дракон“ и Велико Търново – Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Павел Цонев, Александър Панков и Къванч Оздемир от Турция.

Четвъртият кръг на шампионата V1 Challenge Bulgaria ще се проведе с масов старт. Състезателната част започва с квалификационна серия. На база времената от квалификациите, в първия манш от състезанието пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до шесто място. Във втория манш от надпреварата пилотите стартират отзад напред, според времената им в квалификациите. В неделя се въвежда временна организация на движението в Стара Загора заради провеждането на автомобилно състезание от националния шампионат „V1 Challenge Bulgaria 2015г.“, със съорганизатор Община Стара Загора.

На 20 септември, за времето от 10:00 до 14:00 часа, ще бъде спряно движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка по улиците, през които минава трасето на „V1 Challenge Bulgaria 2015г.“На трасето ще бъде и състезателният автомобил Hyundai i20 Coupe R1, който ще влезе в ролята на Safety car на надпреварата.Екстремни демонстрации, уникални надпревари с мощните коли Volkicars, както и дрифт шоу с шампиона по дрифт Павлин Пенев ще бъдат част от програмата.