вторник, 2 юни 2020 г.

Състезания за деца и родители на „Барите”

  • Състезания за деца и родители на „Барите”

    Снимка: Ели Маринова

Върна се циганското лято. Утрешният ден също се очаква да бъде топъл и слънчев –  едно добро предложение идва за варненци и съседните общини. Състезание по бягане и колоездене за деца ще се проведе на 4 октомври в местност "Барите" край варненското село Чернево.

Надпреварата за малчуганите ще се състои на специално трасе с дължина 1400 метра, съобщиха организаторите от iRun.bg. Деца и ученици ще застанат на старта абсолютно безплатно, състезавайки се в една от двете дисциплини - бягане или колоездене. За всички участниците в тази надпревара са предвидени грамоти, а за първенците в двете дисциплини медали. Всяко дете ще получи стартов номер и ще се чувства като истински състезател, каза Красимира Маркович от Айрън и допълни, че най-малките е желателно да бъдат придружавани по трасето от родител.

Надпреварата стартира в 10:40 часа с дисциплина колоездене. Бягането е 10 минути по-късно. За да се запишат в състезанието децата е необходимо да бъдат на място поне час по-рано. Ограничение по възраст няма. На старта могат да застанат както 4-годишни деца, така и 14 годишни тийнейджъри. За родителите е предвидено горското колоездене или бягане за възрастни, които са с начален час 10:00 и 10:30.Добър вариант е и пикник, разходка по някоя от еко-пътеките в района.