вторник, 2 юни 2020 г.

Параолимпийският ни отбор се завърна победоносно със 7 медала

  • Параолимпийският ни отбор се завърна победоносно със 7 медала

    Мустафа Юсеинов

Вълнуващо посрещане за националния ни параолимпийски отбор. Шампионите ни се прибраха от столицата на Катар - Доха, където се проведе Световното първенство по лека атлетика за параолимпийци със 7 медала. Параолимпиецът Мустафа Юсеинов стана първи в хвърлянето на копие. „Чувствам се супер. Направих това, за което отидох. Когато се качих на почетната стълбичка, разбрах, че трудът ми е възнаграден и наистина тръпката е огромна. Пожелавам на всеки един спортист да го почувства това. Цената на успеха е много труд. Мечтая за олимпийска титла. Предстои олимпиада догодина и трябва да се борим да се подготвим повече“, каза Юсеинов.

Ружди Ружди спечели златен медал в тласкането на гюле. Той сподели своите чувства при пристигането на отбора в България.„Много се борихме, много съм щастлив. Много се развълнувах“, допълни той.

Стела Енева стана световна шампионка в тласкането на гюле.„Това е трудът ми с моя екип - треньорът ми, физиотерапевтът и лекарят ми. Не напразно съм имала тези лишения и дисциплина, за да мога да се подготвя и да покажа себе си. Всеки труд се възнаграждава. Всичко си струва. Дори и тези, които не успяха да вземат медали, допринесоха за големите резултати, просто понякога човек няма късмет“, каза варненката.

В шампионата в катарската столица участваха над 1300 спортисти от 96 страни.