понеделник, 28 май 2018 г.

Американец откри метод за раззеленяване на тревата без поливане

  • Американец откри метод за раззеленяване на тревата без поливане

    Снимка: straight.com

Джош Cox от Калифорния предлага живопис върху трева. Гениалната идея да се боядисва пожълтялата трева се радва на изключителен интерес зад океана. По-рано тази седмица управата на град Ванкувър наложи водни ограничения, които включват забрана за поливане на жилищна и нежилищна морава. А сухото лято в провинцията обрича по това време на годината тревните площи на посърнал и кафяв пейзаж. Хората там са свикнали обаче да имат подредени и спретнати дворове със зелена трева и в правилния момент идва това изобретение, като противодействие на забраната на града за поливане на тревата.

Видеото на AJ + и Джош Cox носи посланието: "Ние връщаме тревата към естествения и цвят."

Тази година Калифорния регистрира една от най-тежките суши. Във Фресно, където има недостиг на вода, местните жители имат право да поливат зелените площи два пъти седмично.

"Сушата е ужасна. Бих казал, че 80 до 90 процента от поляните са или кафяви напълно, или имат много кафяви петна ", казва Сох. "Надяваме се, че като започне да вали, няма да има повече нужда от нас. Боите са безвредни и не пречат на развитието на тревата” – посочва създателят на новото изобретение.