вторник, 22 май 2018 г.

Търговец на играчки свали оръжията от щандовете във Франция

  • Търговец на играчки свали оръжията от щандовете във Франция

Минаха десетилетия, откакто големият световно известен педиатър д-р Бенджамин Спок препоръча в книги, акции и призиви да се махнат пистолетчета от щандовете с детски играчки. Тогава никой не се вслушваше в тезата му, че е важно с какво играят децата ни. За жалост трябваше да пострадат много невинни хора, за да доживеем първата разчупка в мисленето в тази посока.

След атентатите в Париж, които отнеха живота на 130 души миналия уикенд във Франция онлайн платформата за играчки Toys’R’Us реши да изтегли продуктите си, представляващи оръжия от 48 магазина във Франция, съобщи France Info.„Дирекцията на Toys’R’Us поиска директорите на магазините във Франция да свали от рафтовете 23 играчки-оръжия“, каза групата.„Получихме нареждане да свалим всички играчки-оръжия, докато нещата се успокоят, до ново нареждане.

Имаме доста неща, които не приличат на истински оръжия. Но всичко, което прилича на оръжие – картечници, пистолети и други сме свалили. Около 50 артикула“, каза Фредерик Рено, директор на магазин в Лимож пред Никола Бланза за France Bleu Limousin.„Решението е във връзка с атентатите в Париж. Взето е за тези играчки, които приличат на истински оръжия. Това може да стане причина за объркване на органите на реда“, обясни ръководството на компанията.Решението, взето само няколко седмици преди Коледа е валидно „до ново нареждане“.