събота, 26 май 2018 г.

Д-р Емилова: Само пасящите животни доставят Омега-3

  • Д-р Емилова: Само пасящите животни доставят Омега-3

    Снимка: infopleven.com

Рибата, която най-често се продава в магазините, се гледа в рибарници и се храни със същите смеси, които ядат пилетата и другите животни, отглеждани за промишлено производство, заяви специалистът по здравословно хранене д-р Людмила Емилова, цитирана от радио "Фокус" - Бургас. „Даже сьомгата, която е прочута с това, че съдържа много Омега - 3 мастни киселини, ако се гледа в рибарници, научните изследвания доказаха, че може да причини рак”, съобщи д-р Емилова. Тя допълва, че храната, която консумираме изобилства от Омега - 6 мастни киселини, а нормалното съотношение между Омега - 3 и Омега – 6, трябва да е 1 към 1. „Приемаме твърде много Омега – 6 с храната и малко или никакви Омега – 3. Ако искаме да си го набавим чрез животинските храни, трябва да е с месо, мляко и яйца от животни, които пасат или кълват трева”, каза д-р Емилова. Тя допълни, че зелената трева за животните дава нужната доза Омега – 3. Д-р Емилова казаоще, че т.нар. „свободни кокошки” не са кълвящи трева. Яйцата от „свободни кокошки” идват от такива, които се отглеждат в огромни циментови помещения. Там вървят две ленти за храна и за вода, но те не кълват трева, а просто не са в клетки.