понеделник, 28 май 2018 г.

Пациент 43000 на д-р Емилова е финансист от Варна

  • Пациент 43000 на д-р Емилова е финансист от Варна

27-годишният Георги Вачков от Варна е 43-хилядният посетител на „Медицински център д-р Людмила Емилова“. Пристигнал в курорта „Боровец“, където по традиция всяко лято се мести целият екип на лекарката, по съвет на баща си. Георги няма тежки заболявания, но е решил да прочисти организма си и да научи правилата на природосъбразния живот. Предстои му да работи продължително време на Каймановите острови и иска да замине зареден за поредното изпитание в кариерата си на финансов одитор.

Младият мъж не очаквал, че в центъра ще попадне на гладни, но много сърдечни и енергични хора. Реалността доста надхвърлила очакванията му. Георги определя атмосферата като оздравяващо дружелюбна и едва успява да се включи във всички организирани занимания - различни видове гимнастика, народни хора, кулинарно училище, лекции, представяне на филми. Най-интересни са му походите из Рила заради уникалната красота на българската природа.

Георги провежда с лекота програмата си на плодове, чай и мед и ще направи захранване по индивидуални предписания на д-р Емилова. Това е практика за всеки пациент, но за Георги лекарката споделя с радост, че е сред младите хора, търсещи ефекта на профилактиката и oсъзнали необходимостта от отговорно отношение към здравето си. Вместо да чакат тежки поражения и обезсърчаващи диагнози, мнозина вече избират природосъобразния живот и не се оправдават с натовареност, липса на воля и непобедима лакомия, казва тя.

Пациент 40000 в медицинския център бе Светлана Мансур от Пловдив - акушерка по образование, ангажирана със семеен бизнес и майка на две дъщери.

За 22 години от създаването на центъра през него са преминали хора от цял свят - Гърця, Кипър, Русия, Италия, Франция, Белгия, САЩ, Австралия, Арабските държави и др.