Все още България е най-желаната дестинация за руснаците

  • Все още България е най-желаната дестинация за руснаците

    Снимка: forumnews.bg

В руските сайтове за имоти най-много запитвания през юли обекти са били отчетени за България, съобщава “Яндекс”. Порталът уточнява, че най-много 14 053 са били те за жилища, като най-голямо внимание се обръща на едностайните и двустайните апартаменти. За юли интересът към апартаментите се е увеличил с почти 11 на сто.За миналия месец порталът е отчел ръст на търсенето с почти 14% по информация на „Стандарт”.

На второ място с почти 9500 запитвания се нарежда интересът към къщите, където е отчетено нарастване от 6,34%. От вили са се интересували около 2050 души , посетили портала, но на годишна база е отчетен спад към този вид имоти с 6,1 на сто. За покупка на терени за застрояване са търсили информация 76 посетители на сайта, но в сегмента е отчетен бум от 100%.

В същото време интересът на руснаците към покупка на ваканционен имот в Испания през юли се е доближил близо до нивото на този към България, съобщава сайта Prian.ru. Потенциалните купувачи на имот в най-голямата иберйиска държава от Русия, Украйна и други бивши съветски републики се увеличил със 17,3% на годишна база. През миналия месец в портала са разгледани 620 000 страници с обекти в Испания, а конкретни запитвания е имало от страна на над 50 000 души. Най-търсените са районите на Барселона, Марбея, Валенсия, Тенерифе и Аликанте, а също така и Торевехе и Ла-Мата.